28 May 2015

Jurnal - Brunei (Day 3)

Day 3

Memandangkan budak UNISSA ada exam dan ada yang berprogram, aku menikmati air-cond dekat dalam bilik je. Sambil lipat-ing baju and baring-baring,

Then, petang tu, holla! Makan dekat Hot Point dengan Amie and Qila. K, nangis jup. Serius la, rindu bake rice dia, dan rindu bau Buttermilk. Gaaahhh~



Habis makan, kitorangg bersiap pulak nak pergi walk and see lagi. Lepas Zohor gerak.

First Destination:

ke swimming pool lah kita. K, dalam bangunan ni, ada swimming pool. asing di antara lelaki dan perempuan. Jadi masa sampai tu, tergamam sat, sebab takde orang! hoyeahh~ sekali tengok kolam dia, makkk dalam (untuk ketinggian pesen aku) jadi, dalam berapa jam ntah, bermandi manda lah kita. Habis mandi tu, aku dan amie keluar cari cafe ape ntah, sbb amie cakap nak beli tiket pergi Sabah. Jadi, tiket dari brunei ke KK 45dolar. 

Masa jalan tunggu Maria and the geng, tiba-tiba nafsu nak kopi. Jadi pekena kopi. Lol, jakun k. Sebab aku tak pernah lah nak pergi spesific kedai kopi untuk merasa kopi. Contoh macam Old Town ke, Buck punya bintang ke (Starbuck) dan pelbagai nama apee lah.

Jadi masa tu terus jatuh cinta T-T


nak kopi lagi!

Next Destination:

Jauh Maria drive. Sampai ke Empire Hotel. 'Hotel?' bakpe kita kat hotel? Masa tu, team lain pandang-pandang sengih kat aku.

"Jie, try la tengok kat dalam. Confirm la tak nak keluar."


Serius la. Kenapa bawa aku dekat sini T-T. mulut tak mampu nak tutup. Nganga memanjang. Entah la ada lalat masuk ke tak. Tak tahu lah jugak masa tu menitis ke tak air mata ni. Masa tu, ada la dia punya pembantu hotel tunggu depan pintu gerbang tu sambut tetamu. Pakaian segak kau~

Ok, masuk lagi mula lah berangan datang dengan encik somi. Acah honeymoon macam tu. Rasa swag swag macam tu. Rasa macam abang somi kita ni pemilik hotel. Datang dengan berkod hitam, bertie jalur merah putih. Bawa kereta bmw ke, kereta porche ke. Lepas tu bising "sayang, jom kita makan.." hahahah!


Ok, keluar dari hotel tu, nampak pulak swimming pool dia. Alaah, ter-acah jalan dengan somi lagi T-T. Konon main tolak-tolak lah dekat tepi swimming pool tu. Pehhh~

Ok, sampai kat tempat duduk tengok sunset. Masa tu ter-acah balikkkkk duduk bergendeng dengan encik somi. sambil dia bisik, "Cantikkan sunset tu sayang?"

Allah~

Start je matahari nak turun, photoshoot dengan Amie. Masa tengok gambar, aiwah, sweetnya kalau honeymoon sini. mula lah borak "aaaah, tak sabar nyaa nak ajak abang sayang honeymoon sini"

amie cakap, "Somi somi, amie ni apa?"

Keluar je hotel balik. Terus set, oklah. Tak dapat pergi Korea pun takpa. Sini cukup dah. Ok abang somi? hahahaha!


Malam tu, UNISSA ada kes takde air secara ttbe. Bayangkan dengan berlengas-lengas tu mulalah resah. Mana lahai nak cari air ni abang somii??


guess what?

Dengan bawa toiletries, dengan berselipar crocs, dengan pakai selekeh selekeh pergi mall depan. *unplanning* Mall depan ada hotel. menumpang dekat tandas hotel pun jadilah. Aih, malam tu, otw balik hostel, karok-karok sat~


Malam, tidurr dengan hajat nanti dapat lah pergi Empire dengan somi.


*Somi = suami


No comments:

Post a Comment