18 November 2014

king of drama

K lol lah nama tajuk hari ni. haha.

nak kongsi satu fact about myself.

haha. Actually, hco suka tengok drama or movie.

Orang selalu pandang, budak remaja perempuan sekarang suka tengok korean drama. kan? wt. Tapi betullah. haha XD

Orang suka tengok cerita diorang maybe sebab value of love. dia punya cintan cintun tahap jiwang gigabite punya. Dia punya drama sedih tahap maksimum punya. Dia punya hensem n cantik tahap kritikal punya. Dia punya bahasa super duper cun punya.

If tengok drama diorang --  aku paling suka layan yang about school ,action, suspen, investigation, joseon palace n family. Fewwwwww~ dia punya moral dia fewww~

Salah satunya :

1 - Master of Study
Fewww~ Feww~  :'D

WIttwitt, tengok mula2 dia ajar subject math, macam mana master tu ajar student dia. if laaa, aku boleh belajar macam tu.
Mula2 tengok master dia ajar buat nota macam mana-- nota bentuk pokok tu-- haha, memang superb.
And the daebak point is, student yang orang kata otak slow, tapi spirit student tu sendiri nak capai kejayaan, nothing imposible.
Bila ada satu scene tu, bila cikgu diorang menangis bersungguh-sungguh sebab master dia dulu dah meninggal. and dia tak sempat jumpa saat last master dia takde.

"Sebab saya bawa awak semua datang sini (tmpt pengebumian) ialah, nak tunjukkan nilai sebenar seorang cikgu" haha

2 - School 2013
Cerita pasal, friendship. yang 3 tahun terpisah. Berpisah dalam keadaan dendam. Haha, teringat novel Sinergi.Lepastu, ada lah scene scene yang sedeh bila diorang gaduh tapi sebenarnya, masing masing hati ada taman :')
Bila seorang cekgu yang tak pernah putus berusaha untuk tarik minat student dia belajar, even cederakan diri dia sendiri. even melibatkan polis. even sampai dia terpaksa dibuang kerja. Dan akhirnya, student diorang pun minat nak belajar, lepas tengok cekgu diorang berusaha bersungguh-sungguh.

3 - Dream High II
Bila seorang student mempunyai cita-cita, tapi dipandang enteng oleh guru-guru. "Salah ke nak ada cita-cita?" :'(
Bila mereka yang dari kelas B dibandingkan dengan kelas A. Dan bila  kelas A dan B akhirnya bersatu menjadi satu team. :')

4 - TMTES
The Moon That Embraces The Sun. Joseon palace punya tempat. Ok, ni cerita pasal love lah. Tapi love tu tolak tepi. Cerita best sebab pasal penyiasatan. Bila first love dia hilang ingatan, dan dan dan. hah!
Nilai friendship dia best! Bila 3 sekawan membawa haluan sendiri tanpa memutuskan nilai persahabatan. Bila masing- masing bekerja di bawah istana. UN - swordsmanship kepada King, dimana King tersebut adalah adik kepada Yang Meong Prince (abg KIng yang kena buang) dan jugga sahabat baik kepada UN jugak.
Heo Yeom -Jadi cikgu kepada King. dan Yang Meong Prince - Kaki travel, bila dah kawan2 kerja bawak adik sendiri,

Tapi, bila Heo Yeom n Yang Meong Prince duduk lepak, and UN datang, "Awak dtang sini sebagai kawan, atau suruhan Raja" hahaha, ayat diaa~

Certita TMTES ni, kalau layan, memang kena tengok satu hari. Sebab nak tunggu episod seterusnya, memang tak boleh tunggu. haha. cerita ni jugak, aku layan dah sejuta kali. and get ready tissue, towel or baldi. rasa tisu tak cukup nak lap air mata. better sediakan towel besar n tebal. 

takat ni, tu jelah yang bagi aku TOP. banyak lagi, tapi banyak value of love :* hahahaha.Korea punya drama, value of love memang sweet. tapi bahaya. Pengaruh kuat nanti --

Itu bab drama lah. Kalau movie, aku suka layan cerita orang puteh. Paling best layan The Maze Runner pehh. tak macam nak melompat aku layan cerita tu.. cerita pasal sekumpulan 'org kampung' lah kot, nak escape dari tembok sesat yang besar yang dibina keliling diorang, Minho merupakan pelari yang keluar ke tembok sesat untuk cari jalan keluar dari situ. Kalau termasuk dalam pagar tu sampai malam, jangan harap nak keluar! Thomas -- budak baru. Jadi runner dengan minho, dan dia berani untuk bla n bla.

last-last -- jeng jeng jeng. haha.

But, seriusly, layanlah cerita yang mempositifkan diri. Kalau cerita tu memudaratkan diri or menyesatkan diri...tinggalkanlah. If bawa pengaruh kuat, sampai tampal gambar pelakon ke, apa ke, tinggalkan lah. Ok ? :D

15 November 2014

Amrullah Khairi aka AM



Just met a person, that I called Juju, or 'nama pena' AM. haha

Nama Pena : Amrullah Khairi Bin Nadzri
Tarikh Lahir Pena : 14Nov 19**
Tempat Study : VEHAEN
Bidang : -tak ingat-
 cool-blooded. pretty. suka pizza. suka history. pandai buat triffle.

Hai juju :) 
Selamat Hari Tua yang ke-19. May Allah bless your life dear. I just miss laa nak hangout. even bila hangout senyap senyap. just toleh toleh gituww. Lama tak keluar. tskk.

Juju, takpe kan kalau kita asyik panggil Am Am Am Am. haha, sebab kita suka. haaaa~ Juju, I'm sorry for selama ni jadi your troublemaker. *flashback cerita sekolah dulu* I'm sorry kalau selama ni, kita jeles or apa ke. *flashback benda paling x matang dulu* I'm sorry if selama ni driver yanng paling menakutkan *:'(* 

Juju, kita nak awak tahu.. kita sayang awak. *aum* haha.
hey! mahal taw nak taip ni. jadi awak kena hayati. k lol. 

Kita nak awak tahu, selama ni kita rasa sangat sangat bersalah kat awak, sejak dulu lagi, sebab banyak buat masalah. very childish ke ape ke. 

Kita nak awak tahu, selama ni kita dok usha usha je awak punya gambar yg ada dalam laptop ni kalau rindu.  *haha*

Kita nak awak tahu, kita nak sangat jaga hati semua orang. Sebab kita rasa kita ni annoying.

Kita sayang awak. Tu je. 

Sayangg awak sebagai buddies. nah flying kiss :*

08 November 2014

This war, never end!

Semalam, aku check portal. Katanya result keluar hari ni. Entah, aku sepertinya takde perasaan. Takut atau excited. Sebab, macam tahu kot pointer aku paling cincai la. Sebab, yelah. Sem ni sem paling *dafuq* sekali. Paling aku menyampah, paling aku benci.

Aku refresh portal.

ERROR.

refresh lagi

ERROR.

refresh lagi

ERROR.

keesokan harinya, aku refresh lagi. Akhirnya terpampan lahh result sem ni. No komen. Alhamdulillah atas segalanya.

Bukak whatsaap. Ramai kata nak leave kuis.. Aku terkejut seakannya, aku hilang rakan seperjuangan. seakannya aku akan hilang tentera yang bertarung dengan aku. seakannya aku kematian sayap kiri dan kanan yang membuatkan aku juga boleh terjatuh.

Just my word.

Berbaki 4 sem lagi.  Kalau 2 sem ni kita dah terjatuh dan terluka, rakan-rakan merupakan penawar dan syifa'. Battle tak habis lagi, mana boleh lari. Dan aku nak cakap, mengalah adalah untuk orang yang takutkan kejayaan. Realitinya, kejayaan itu kita semua akan rasa. Cuma kalau terlalu awal kita mengalah,

Perjuangan yang pahit bagai hempedu tu, seakan terus mati dalam hati menjadi padu.
Biarlah pahit itu bertukar manis seperti madu. Biar terus di hati tenang dibuai merdu.




Kawan,
aku punya pointer tak hebat. tak tinggi. kadang-kadang aku cuba untuk mengalah. aku ponteng kelas. aku tak attend program. seakannya aku tahu aku takkan berjaya.

Tapi, jika itu yang aku terus didik jiwa menjadi manja dengan sikap itu, jiwa aku akan mati.

Diri sendiri kena bangkit lah.


Tadi aku borak dengan adik. katanya, kalau dapat markah 78, mintak jelah extra 2 markah lagi dekat cikgu. dapatlah A.

Ehek. aku rasa, jangan mintak extra 2 markah tu. Bagi effect kat paper result, tapi sebenarnya langsung tak bagi effect dekat diri.
Nak berbangga kan dengan markah 80 sebab dapat extra 2 markah?
 Atau nak berbangga sebab berjaya cikgu terima pujukan?

Eheee. Battle ni, pahit mana, itu bahagian kita. Manis mana, itu juga bahagian kita.

Kawan,
Janganlah mengalah. sebabnya aku juga senang nak mengalah. Jiwa aku terdidik dengan kawan di sekeliling.

Sebab, kau kan cermin aku. kan? :)

Dah, pointer tu, kita letak tepi dulu. Sem3 is coming. struggle tu bagi extra sikit.