20 August 2014

Tragic 050814

"Korang, malam ni ada jamuan ala-ala last for kak jid nak tinggalkan rumah dia."
"Ok cun. Sekarang ni, silalah semua wajib pakai lawa-lawa. Korang nak sexy mana, pakai je. Gegirl-gegirl je ok?"
"Orait. Set. Yang mana bertudung labuh, yang mana sopan santun kat kelas, silalah tunjuk belang anda ye. no more worry-worry. k?"

"Set."
We have a party like usual. Laughing. Kidding, Snapping. Selfyieng. Eating. Smilling. No Crying and no tears. Everyone happy. QS n Syariah, bergabung, meletup. Macam biasa, kitorang kan buddies? Jam makin laju bergerak. Antara paling happy, aku dan Nadiy, 'mungkin' sebab, malam ni sepatutnya jasad ni ada kat bilik meeting. Meeting for HKK. 

Sebelum gerak ke rumah kak jid, whatsapp mt hkk bising. kata nak buat meeting malam ni. Falah, Shauqie, Rahimi, Jan, Aliah, aku and Nadiy. "Argh! Tak jadi lah plan nak makan malam ni!"

"Sorry korang, meeting malam ni tak jadi." Pengarah HKK.

Apa lagi-aku melonjak habis. Habis diseru nama nadiy.

Masa berlalu. Jamuan dah habis. Semua jadi princess malam tu. Tapi, masing-masing macam malas nak balik. Sebab, yelah dah duduk dengan geng, siapa nak balik? even jam pukul 12 malam. Tiba-tiba, Nadiy ajak berkumpul. muka serius. Aku pun excited. ye lah~

"Bad news. Budak lelaki excident. Diorang jatuh motor. Falah n Shauqie. Falah sekarang tak sedar, dia kat icu." 

Like a storm ok. Tadi aku gelak bagai, aku gelak sampai menangis. Aku senyum sampai ke telinga. Aku gelak sampai gigi tertayang.


situatuian Falah for the first. Rahang teralih. Gigi ada yang pecah.


Situation kitorang yang gila langsung tak sedar keadaan diorang.

Macam kena heartattack. First yang kat pemikiran aku, tadi baru aku nampak korang present kat depan. Tadi baru aku.. tadi aku baru... haih. HKK guanne? Pengarah dan MC tu, haih. Macam mana lah aku boleh bergembira sedang mereka bertarung nyawa.

Situasi Shauqie Alhamdulillah, cuma....the only one Our Falah, yang boleh dikatakan kritikal. Koma.

Esok, kelas kami hambar. entah..aku boleh kira berapa mata yang bengkak *ceh* Ye la, nak kata rapat boleh lah aku anggap rapat.

Melaka sama-sama woi. Snap picture sama-sama woi. Wall-climbing sama-sama woi. BBQ sama-sama woi.

Banyak sebenarnya sama-sama kitorang.

090814-
Gegurl lawat kau. Pehhh tengok kau terbaring, kena ikat kaki dan tangan, macam tak berderai sangat mata kitorang ni. Masing-masing tahan air mata, sebab ye la. tak sangka jugak. Kau semalam ok elok je smart-smart present kat depan. Tup-tup ujian Allah, macam gini keadaan kau.

Untuk Falah; 

080814: Kan memang schedule nak pergi Pahang for LBI. Kau sorang je ikhwah yang aku, hazi n hanum anggap berguna. Yang bersuara, even kau lambat masuk or what.

Kitorang ber-3 takde hati nak pergi Pahang. Pergi dalam keadaan tak tenang. Hari Jumaat, kau sedar dari koma, dan time tu kitorang dalam bas otw ke Pahang. Aku and Hazi dalam bas macam nak menjerit bila tahu geng semua nak ziarah kau. 

Ye la, sepatutnya, kau sekali dengan kitorang.

Sampai Pahang, kitorang sampai dekat tempat yang superduper comel dan tenang. 3 hari kat sana, kitorang asyik cakap "kan best kalau Falah ada sekali. Mesti dia suka ambil gambar."


View dekat Pahang. Rumah, Syeikh Hussein Al-Attas

Tambah pulak, rumah yang boleh dikatakan rumah orang hebat. InsyaAllah, for the second time kau kena datang!

The next another day;
160814- Aku + Hanis + Hazirah + Nadiy + Kak Jid +Mie +Qie

Ziarah kau dekat hosp baru. apentah namanya. Seronok, sewa kereta overnight sampai pagi. Kah-Kah-kah. Tengok kau dah sihat. Peh, senyum jelah. Alhamdulillah :'D

Malam tu, merempit motor and kereta. Warghhh! Lama sangat tak drive. Aleh-aleh tengah drive ada motor menyusup depan aku pergi line kanan, aku break! Kereta sebelah hon panjang, and suddenly dengar bejebummdbwhdj!! Haaaa?!!!

Motor tu jatuh, aku dah menggigil sebab, kereta tu main blah macam tu je, lepas dah himpit motor tu. Ya Rabb~ Tapi, asiff dear abang motor. Aku tak boleh nak buat apa. Sebab Mie dengan Qie dah jauh ke depan. Apa-apa incase diorang takde, susah.

Last but not least : Please teruskan pray for Falah. Biar dia dapat datang kelas, sambung sem dengan kitorang. Dapat pergi trip macam dulu dengan kitorang. InsyaAllah :')

Bersenyum-senyum ziarah kau.
.Hashtags.

#FalahAzmi
#FalahAzmiGilaSangat
#Pray4Falah

No comments:

Post a Comment