04 June 2014

kalut

hari ini, waktu ini aku buat dua post terus. Latest; cemburu itu tak matang.

tapi sengaja aku tak post. 

aku revert to draft.

entah, otak aku kalut kot sampai aku terpaksa muntahkan dekat blog ni.

aku da delete insta. da delete tu. 

aku rasa dosa aku banyak sangat.

aku nak delete fb, twittah, whatsaap, aku takut aku lost contact dengan kawan.

dengan fb, aku takut buat lagha.

yelah, bagi mesej dalam bentuk 'word' yang bodoh,

biarlah. tapi sekarang aku dah lega.

bila dengan insta aku upload benda merepek.

biar aku selamatkan diri aku dulu.

bila aku ada twittah, selalu membebel benda ngarut,

keyboard warrior.

pandai nasihat dalam bentuk tulisan.

depan orang terus kalut terduduk.

bila sampaikan benda baik,

tapi diri sendiri diburu nafsu jahat.

aku manusia biasa yang setiap hari ternak dosa.

tapi lupa untuk membaja pahala.

lupa untuk siram pokok taqwa.

entah, hari ni aku rasa lost.

ninoninoninonino.

aku mohon tangan untuk sambut aku. 

ketuk nadi aku yang seakan rasa mahu berhenti.

aku tak nak putus asa.

taknak jadi pengecut yang tinggalkan medan perang.

aku masih ada hidup untuk terus berbakti.

dahlah. aku nak pack barang. nak balik. nak naik sem.

aku butuh doa kalian.

doa agar aku terus kuat.

chill ya!

2 comments:

  1. jangan pernah rasa sendiri keyh? :') banyak doa bertebaran hanya untuk kita. lg lg ramadhan ni, doa dari malaikat tak putus putus, rahmat Dia tak berpenghujung. kuatkan jiwa sikit k :)

    uhibbukifillah. jaga hati jaga iman :*
    (mohon balik jb, minggu depan i nak fly. tsk tskkkk)

    ReplyDelete
  2. amie :'(((((((((((((((((( sangat sedih. I tak dapat balik. Banyak kerja sangat sangat bertimbun tiada sudah. Gila kalau cakap xnak balik? nak sangat balik. cuti nuzul pun macam takde cuti. tidur tak cukup bla bla. dah macam zombie hidup dah.

    tulah. kena kuat je. :'(

    baik-baik perjalanan awak.

    ReplyDelete