19 April 2014

Jauh tapi dekat. Senyum Sinergi :3 - PII

Bismillah.

Ingat tak? Dulu aku ada janji nak buat versi dua. haha. Dulu versi satu dekat sini >> Jauh tapi dekat. Senyum Sinergi :3
Kali ini entry pasal chenta dan chenta. Tapi versi dua punya. koff.koff. Kalau part one, cerita pasal dia dan dia ;)

But today, tipulahh kalau nak lupakan my lovely penolong kelas 5ikhlas12. Juju.


She is my amazing friend. My daebaki friend. ingat dulu, time.... *flashback* 

Satu part when, aku menangis sebab errr, mungkin di ketawakan oleh one of my classmate. And, she came. 

Ju, seriesli. Waktu tu rasa macam, Ya Allah, Terima kasih kau kurniakan aku seorang 'Juju'. Even, lepas awak jumpa diorang.. ada lagi benda yang sakitkan awak kan? Time tu, kita just tengok awak dari jauh. Sebab, yaaa. Kita tahu kita tak kuat macam awak :'( and, that time baru kita rasa, erh Jihan, you just a troublemaker! Such a Troublemaker.

Ehehe. Dulu, ingat lagi..awak ajar kita Math. Ajar kita English. Ajar kita Science. And, bila dapat result exam, kita selalu bandingkan awak and kita. Tapi bila awak dah bagitahu markah, kita just diam buat dono. Hahaha, time tu ingat sangat awak cakap, Peh, kita dah tunjukkan markah dah kann... 

I'm troublemaker.

And, ingat tak? cerita paling pahit form 4 dulu? *taknak sebut* Ya Allah~
Seriusly juju, awak memang tough hadapi benda tu semua. Kita? *:D* Juju, kita taip sambil gelak gelak sebab, teringat semua tu. 

Tapi bagi awak, mungkin awak tak boleh gelak. sebab.. this troublemaker, just tengok awak hadapi that prob sensorang. Kan?

Juju, Ingat tak time form 5? time yespiyem? Bila awak and Effah bincang pasal Jamuan? And kita nangis sebab benda paling nonsense di dunia tu? And...kita cakap something kat awak sampai awak keluar bilik, time tu awak tengah sungguh pujuk kita, awak keluar bilik terus tak layan. Bila awak keluar, terus kita rasa, Ya Allah.... apa lagi aku nak susahkan Juju ni? :'( 

Najwa, mungkin kita belum fully minta maaf dekat awak. Sebab, kita ni pengecut. Ya, keyboard warrior. Taip kemahen, tapi bila berdepan...

Seriusly Juju, Kita nak minta maaf. Sebab jadi troublemaker selama jadi kawan dekat sekolah dulu. Very childish. Kita minta maaf sebab cuma mampu berdiam bila tengok awak fighty sensorang. Tapi, bila kita dapat result teruk awak selalu support :') 

Awak, setudi dekat uia, setadi elok elok. semoga jadi student sukses ye :)

Terima kasih, sebab jadi perisai kita time sekolah dulu. koff.koff. terima kasih sebab dah banyaaaaaaak sangat awak ajar kita. Najwa, Terima Kasih :')


Yutie.

Kawan sekolah, sekelas, seasrama yang paling memahami. eheessss :D

Aku pantang ada problem, memang cerita dekat dia. Pantang ada karya baru, terus bagi dia, even belum habis tulis. Dia kata.. "Takpaa, ana suka baca karya enti." 


Dia suka datang rumah! Lepastu kita 'bertukang' versi perempuan ;) Dulu, awak datang kita ambik. Sekarang ni... Eh takpe, boleh datang sendiri dah... Ukhti Yutie. Syukran Jazilan ukhti.

Ingat lagi dulu. Bila zaman tengah angau dan zaman tengah gila dan zaman tengah fall in tottettoetett awak lahhh yang selalu mengingatkan. Awaklah yang selaluuuu bagi inspirasi. Lepastu, awaklah paling berani dalam semua benda, paling cekal hadapi semua. Then, awak one of my friends yang rajin follow kita punya hobi. nak bake segaala, campak itu ini dalam kuali. Horraaaah! Alhamdulillah.

Jah seorang ni setadi dekat Johor. Eh yutie, rajin-rajin jenguk kita yang tercampak secara specialnya kat keyeell ni taw :*

Jazaki ukhti sekalian :*

No comments:

Post a Comment