11 April 2014

Cerita JO

What is JO?
*senyum*

tajuk besar lagi gempita tu sebenarnya terpalinglah berat aku nak tulis. sebab, bersamaan jugak dengan End of SEM 1. 

Assalamualaikum, saya cotcetcotcet ingin melaporkan saya dah tamat sem satu of Dip Syariah. diploma je pungg. eh hello, jangan pandang rendah dekat budak diploma hokeey~ 31hb Mac paper last habis. Packpack barang nak pergi trip Melaka dengan coursemate. 10 Lakilaki plus 7Pempuan. This is the best ever trip laah, sebab dapat kenal budak budak semua ni. Yup, takde lecturer takde ustaz/ah. Tapi sendiri beriman sendiri kena beringat. Alhamdulillah, akhi dan ukhti masing masing superduper osemesta!

First Day
First sekali jejak melaka, kitorang main bowling. beeeb, boling pakai kain beb. dapat jugak seteraik! Kunfayakun hahaha. jadi gegirl-gegirl semua malaslah nak pakai seluar and t-shirt, jadi kitorang pun pakailah kain or jubah. Abe-abe pun on je dengan kitorang.



                                             \
                                                 
This is the very very very classic.

And the next, kitorang pergi Dataran Pahlawan . Ekceli, sejarahnya nak pergi naik Taming Sari, tapi, gegatal pulokkk dia nak tutup. haish. Jadi pergi sana, tengok barang. Usha-usha harga. Tapi entahlah, semua tengok je barang tapi tak beli. Sayang duit kot. oh so well, duit ptptn.  guna kena bayar balik. haha.

sedikit gambar dari kami. ceh~

Takmo la panjang lebar sangat cerita, so kita masuk Second Day.

Pagi tu, lepas subuh terus terjun laut. Teruja, Alhamdulillah Khair. Langit nan membiru, laut yang tenang. Deruan ombak yang berhias di pendengaran Pasir yang menemani jejak kami. 

Paling sweetymeety punya gambar. KakJid and KakNisa main buai.

Agak lepas zohor, kami bergerak pergi Bird Park . Fee rm15. Kitorang sampai lewat, sebaaab, masalah teknikal. ahaha ;) Bird Park tutup jam 6petang. Kitorang sampai area dah nak jam 5 ke 5:30 gitu. Jadi, kitorang jadi customer last sekaligus customer khas yang berlari-lari dengan riangnya dalam tu. 

Nampak burung. And aku opekos la, "Hai awak!" "Assalamualaikum awak!" ala-ala dengan harapan burung tu kononnye faham lah cakap aku ni. Burung tu diam, aku nyirap. So, aku try buat bunyi yang memang impossible lah nak difollow oleh burung. "Mioww!"  wohoooo. and suddenly, "Miowww!"  Walaweh hoohoooo. tak berkerdip mata aku. then again, " Assalamualaikum!" "Hai!" SubhanAllah. tak boleh tidur malam aku bila burung tu boleh tiru kita cakap. 
Malam, kitorang buat bbq and Lakilaki buat prank Birthday Party Pali. hehehe, daebak lah korang. Aku yang tengok ni pun tengok sengih jelah. And malam tu jugak kitorang main Laga Lutut and Belai Gajah.  tak tahu? Tengok runningman ;)

Esoknya, Last Day

Pack pack barang. Dan kali ni pack barang nak balikT-T. Ya Allah, paling sedih bila dah balik lepas ni cuti dua bulan. ergh. paling dan palinggg. bila tinggalkan chalet, memang say goodbye sangat dekat Melaka. And next kitorang gerak ke Taman Rekreaksi Ayak Keroh (Ayer Keroh) so, kitorang main flying fox, wall climbing and apentah satu lagi, ok. tengok orang naik wall climbing tu, sekerat jalan je.. "Ek eleeh, gayat leteewwww" 

But NO! bukan gayat sebenarnya. *psst. tapi ada jugak sebab gayat.
aku naik dan naik. terus naik dan naik. Tiba-tiba tangan dah rasa tak boleh gerak. Nafas aku dah tak stabil dah. Rasa ayak liuq pun dah takde. "Boleh lagi tuhh! Tangan tu! Amik belah kanan atas sana!" Aku dengar kawan terus beri semangat. Dan aku cuba buat. Aku capai! Tapi... tangan aku kembali terlepas. Peh. aku dah rasa lemah daaah, tipu la kata tak nak naik atas lagi, best kot tengok kawan dapat gayut sampai atas. feeh. and last, aku pun lepas kan dua dua tangan. Jejak tanah terus duduk tangan dah @#$%^& 

next main benda alah apentah, turun dekat wall yang licin. ok aku turun pakcik tu cakap aku dok shuffle. haha. last flying fox de best ever game :') wahh, lepas stress wo kat situ. then, malam makan besar Ikan Siakap tige raseee. Balik tempat setadi, malam. 

To Akh Falah and Rahimi, terima kasih jadi cameraman. Lawa gambar :')





Akhiran, syukran kathir ya akh ya ukhti, this smile, this tears we share. 

Aku sayang korang weh. Syariah'S JO

and, that is mean of JO.

3 comments:

  1. memang trip yang paling menyeronokkan..... dapat mengeratkan hubungan silaturrahim antara kita semua..... memang hebbak la masing2 kan..... dan k.syerah harap. k.syerah boleh menjadi rakan yang baik untuk korang semua and korang semua pon memang adalah rakan yang paling sempurna and sporting untuk k.syerah..... semoga hubungan silaturrahim, dan ukhwuah kita ini akan lebih erat lagi sehingga akhir hayat...... insyallah..... k.syerah sayang korang semua...(love you all) ...SYARIAH'S JO....

    ReplyDelete
  2. Kak syera, kan? rindu and sayang dekat jo semua :'(

    ReplyDelete