30 March 2014

Hosmet marverlesh.

Tanggal 29Mac2014. Ingat plan nak masak spaghetti dengan hosmet. Memandangkan, cuti sem nak dekat dah. Duit rumah banyak balance. Dengan hati yang sayu  membawa perasaan yang mendung, kitorang pun plan nak buat jamuan farewell lah kononnya. Ye laaah, pihak u ni menggatal sangat suruh budak sem satu cari bilik lain. masuk dengan senierr. so pecah pecah T.T Jadi, memang konpem konpem lah tak serumah macam ni lagi :'(

Call auntie kak Zu, booking kek cheese yang melimpah ruah. yang nafsu nak makan membuak gilegile. Call kereta sewa nak keluar pulok takde jah! Jadi kitorang kelam kabut, sini manaaa lah ada mall terdekat. paling malas naik ulat geluntor (ktm) turun mid. itu pun barang mahal baqhangg!

Dengan baktii seluasnya, mintaklah orang luar sendiri belikan kentaki feraid ciken (kfc)*takdalah luar mana haha. Jadi malam tu, susun susun rumah. bentang carpet. Tapi... sad to say, cheqsu takdak. Balik Kelantan. paper dia 4hb. Kitorang paper ramai yang habis 31hb, so ramai nak balik. nak taknak buat jugak malam tuu.

Oh ye, dalam satu rumah ada sembilan orang. ada tige bilik. satu bilik ada tige katil. calculate sembilan. 

KakZu l KakNisa l KakJid l 
KakFai l KakAnis l Cheqsu 
KakFana l KakAmal l Jihan l


takde kat gambar, orang kelate, Cheqsu

Fact ; 
My hosmet semua umur besar-besar. Umur 20+. Nak kawen dah pun. tipu. Degree and dip semua campur. Yang De Osemnya, bilaaa diorang semua terima ke'matangan' aku. Kematangan kanak-kanak ribena. perangai yang suka jerit-jerit. yang suka tahapehapentah. Umur yang still nak merangkak.

First dapat diorang, K. double confirm kena buli. double confirm kena jotos kepala. Dahlaah aku punya barang situ pink, sana pink. kartun sana, kartun sini. Nampak macam barang budak sikit, "Jihan punya". Lagi-lagi rumet. tige orang yangggg~ Haaaa.

B U T ;
Aku bangun tidur...
"Jihan dah mandi?"
"Jihan lapar?"
"Jihan dah solat."
"Jom tidur."
Like a dream. Diorang semua baik. Layan aku macam adik. aaaaa. Ingatkan bila habis zaman sekolah ok, zaman kedewasan mula menghantui kau, tapi tidak. eheheheXD 

*Er ini bukan manja. Tapi ini dapat layanan macam seorang adik daripada kakak. 


ala-ala anual dinner la konon nak sesolek.

this, rumet. sabahian, johorian, selangorian.
kakFana, Jihan and kak Amal

Lastly ; To Kakaks Kakaks

Segulung thankyou budak kecik ni ucapkan sebab selama lima bulan duduk sesama, dapatlah budak kecik ni rasa kasih sayang seorang kakak. *errr* dapatlah rasa macam ada kakak kandung, sebab rasa semua menatang dengan minyak yang penuh. *errrr* and tahu kan , jihan mana ada kakak and adik perempuan, bila kat sekolah, rapat dengan jenier jenier. hahaha:')

To kak Zu, thanks sebab jadi leader yang baik. Alfatihah dekat nenek akak yang meninggal hari tu. Semoga akak terus thiqah dan kuat!

To Kak Nisa, thanks sebab dapat jadi classmates english and arab. thanks juga sebab jadi mak dekat dalam rumah ni yang palinggg rajin beli barang dapur. rajin masak. moga akak dapat suami soleh dan osem :P

To Kak Jidah, sorry sangat dekat akak sebab kita paling banyak menghasut ajak layan runningman. ajak layan drama korea. And thanks jugak sebab jadi classmates english and arab. Dan terima kasih jugak hari tu sekaki 'lambat' pergi kelas arab! hahah!

To Kak Fai, akak, janganlah segan-segan. kihkihkih :P Sorry sebab kalau akak cakap dengan kita kita macam buat dono sebab telor akak pekaat. Jijiee sukar untuk fahaam! Nanti kita belajar cakap Kelantan eh! Muga akak sukseessss!

To Kak Anis, ehemmmm~ moga akak punya bisnes topup akak berjaya! Dan thanks bagi discount dekat hosmet inii :D ops, dan terima kasih jugak selalu layan fight-fight yang tak munasabah kita. ehehe!

To Cheqsu, akak, erm erm dalam diam banyak jugak akak cakap kan? semoga DIA jaga iman dan hati akak :')

To Kak Fana, Hai akak sabah! Akak yang paling sempoi, akak yang paling sukaaaaa jalan. akak yang comell! arghh! Akak yang jadi cashier, bendahari, PA dalam rumah ni, terima kasih akak <3 nbsp="">

and, my bestfriend. my sista. my bisties, my enemies Kak Amal

tak tahu nak cakap macam manalah kak amal. sebab...akak terlalu baik. dan terlalu jahat. akak yang sama-sama tidur lambat. bangun lambat. makan sama-sama. mandi bilik air sebelah-sebelah. pergi tandas pun nak kena ajak. pantang kalau nampak akak takde kat bilik sesaat terus kita jerit KAK AMAAAAL! and tiba-tiba dengar suara dalam tandas, "hai, dalam tandas pun nak cari akak ke?" dan bila kak amal keluar je dari bilik secara tiba-tiba, kita cepat-cepat kejar tengok akak pergi mana. and akak cakap, "Takutlah tu na takde dalam bilik :P" kawan yang main tampar-tampar. kawan yang tarik-tarik rambut. terima kasih akak. terima kasih.

terima kasih. syukran. kamsahamnida. 



1 comment:

  1. Sob sob...terharunye jijie dgn statements jijie yg mngharukan jiwe yg sememangnyer dh terharu ini...hahah lol

    ReplyDelete