25 December 2013

Killer

Something killer my mind.
Something shoot my mind.
Something haunted my mind.

H O R R O R !

"Minggu ke-6 dah kena hantar assignment lah weh!"
"Minggu ke-5 folio kena hantar. Gila hapee??!"
"Minggu ke-6 presentations dah kena mula. Time tu nak kena hantar assignment jugak. Ape nak buat pun zero plus zero minus zero equal to 0"
"Weh! Hapeeee niee??! esok nak kena hantar folio! esok dah nak kuiz! esok ada midterm! esok ada program wajib! Apehal weh? Killer habis! "

"Dan janganlah kamu berasa lemah dan jangan pula kamu bersedih hati..."[Al-Imran: 139]
Ahass. Dalam menyelesaikan tugasan pun Allah kirimkan ayat chentas weh! Hebat plus daebak K dia punya cintass. SubhanaAllah.

Hidup bermasyarakat. Ceh ini skop dunia. ohoo.

Hidup berkelas. Atau hidup bermuafakat. Ceh sama je pun. alaah.

"Kita tak tahu. Boleh tolong tak? Tak tahu nak cari bahan dekat mana ni.."

"Hey. Kita kan kawan!" *kenyit-kenyit mata. eleh.

"Maka sesungguhnya bersama kesulitan ada kemudahan. Sesungguhnya bersama kesulitan ada kemudahan" [As-Syarh:4-5] 

And, don't think kalau satu masalah menghantui minda. Membunuh minda sampai otak pun rasa nak terpecah, sampai otak pun rasa naik gila, sampai rasa macam lepas ni aku nak naik tingkat 8 turun tingkat 1 naik lif. Lepastu ulang balik, naik tingkat 8 turun balik tingkat 1. Rasa macam life ini zero. Sampai bila bangun tidur tu terus rasa k, aku umur dah berapa ni?

Heyy, calm down please. Allah nak test je pun. Dan, apa yang Allah test tu actually tak seberat mana Nabi Muhammad diuji. Be strong, and one of my classmate said ; Don't give up!