05 October 2013

Memory

Assalamualaikum. Anneyassayoh!

Daebak! Ini blog ni dah berapa tahun tak berkemas ni? Habuk bukan main berdepa lagi tebal. Hitam kemahen lagi pekatnya. Hesy. Hesy. Asif. Bukan takde masa, cuma mim alif lam sin. Malas. Hikhok.

Latest Story? Haha.

Sekarang aku bukan macam b95 yang lain. Dah masuk uni. Aku de'special one. Dicampakkan di rumah untuk berbakti. lah sangat. So now, tunggu jelah bila aku annouc bila masuk eah! Yeahaa!

A : Salam Jie, Enti free tak minggu ni? Minta tolong jadi fc mukhayam untuk form4 boleh?
YA! terkejut kemahen.  Mukhayam? Mukhayam? Mukhayam? dah lama tak join T-T. Tapi bila fikir balik, Hesy, dari aku duduk diam membisu apa salahnya sekali regangkan badan. Ye dop?


THIS! Form4! Bee16! 4Negara!
I Syria I Palestin I Libya I Mesir I


Say Cheese! HahaXD. Alumnai simpan lagi taw baju KRS. Sekian Terima Kasih :P




The Making of Flag


Pertandingan Kawad


Before War Game 
The Daebak Game!

War Game.
Bila tengok balik game ni, Eh. RunningMan! Hahaha. Tears of the Nametag. Game dia macam ni, ada dua team, pacakkan bendera dekat satu tempat. Kena susun strategi macam mana nak rampas bendera pihak lawan. Koyakkan nametag to make the person out! And congratulation to Syria! *mine :') haha*


Opekos ada Konstrak!

This Konstrak.
FC kena rangking kan student ikut apa yang dia nak. Ujian ketahanan. Kawalan emosi. Ibadah. Yaa, muslim itu bukan sihat tubuh badan sahaja, ok :)


Dear #GXIV. This place. Telok Gorek. Just remind me. Remind our sweet mukhayam. Our Daebak Mukhayam. The War Game. The song's theme. The flag. The spirit of ours! 

Dear GXIV.
Ingat lagi tak? Ingat tak? Ingat tak! Kita kibar bendera sama sama time nyanyi lagu tema? Bebas Palestin? Ingat tak!! Kita julang panji kan? Bila jungle tracking kita naik gunung sama-sama. Kan? Bila dah sampai atas tu, pandangan sangaaat cantik kan? Then ingat tak apa jadi??

Semua lupa diri. Kan?
Sungguh excited kan?

Sampai lupa, 'mereka' sangat perlukan kita. Sedang kita sedap bergelak ketawa tanpa misi belum habis lagi. Kan? Thanks to Ustaz Anuar yang memang bagi amaran time tu. semua time tu, F R O Z E N.

Ingat tak War Game kita macam mana? Ingat tak? Dengan ikhwah ada yang terkoyak itu ini? Dengan akhawatnya ada yang bersungguh 'pertahankan diri'? Ingat tak? WARGH T-T

Oh ye, gambar diorang Jungle Tracking takdak lah. Diri ni takde keizinan nak naik. Hesy. Percayalah, Mukhayam deDaebak one is Mukhayam f4!

*sebab aku tak join mukhayam f5*

Nyway, Thanks so much for the teacher and students because allowed me to join this program. 



-from alumni-

No comments:

Post a Comment