24 October 2013

Jauh tapi dekat. senyum sinergi :3

Bismillah.

Kali ni entry pasal chenta dan chenta. dan chenta. dan chenta.

pasal chenta dan chenta. hah.

Ni. nak cerita sorang ni. Seorang teman wanita saya. Seorang kawan. Seorang adik. Seorang kakak. Sebuah hati. hah!


Dia.

Dia. kawan dari tadika. Dia chenta. Huh. entahlah, teringat satu hari tu, form1 kot pergi rumah dia. setadi *konon*, Tiba-tiba dia tunjukkan gambar tadika dia. Tapi, bila aku tengok sekali imbas, wt. Kenapa dia ada gambar tadika aku? so, time tu main tarik tarik gambar. hewhew. oh. rupa-rupanya kami satu kelas dulu?! Allah :') Senyum sinergi. 

Lepas tadika, tadika kami diarahkan tutup atas sebab tertentu. so kami berpisah. jumpa balik darjah 6! Time darjah 6 ni pun macam tak kenal sangat. 

Bila f1, tengok dia selalu bahagia duduk asrama. haha. jadi cemburu lah jugak bila dia selalu lepak dengan budak asrama. pssst: awak, cemburu tanda sayang. hahaXD jadi, time tu isi borang asrama. tulis alasan pun poyolah. Sebab rumah jauh lah. sebab susah nak belajar lah. Tapi.. asif ostazah! :D

Bila dah duduk asrama. Makan sesama. Prep sesama. menangis bersama. ketawa bersama. senang kata, semua bersama dia dengan akhawat lain. Time tu, jujur cakap, asramalah yang ajar aku erti ukhwah. ukhwah. ukhwah! Satu pertalian yang semanis madu. lebih manis lagi! Diganda satu juta ganda manisnya! wuuu. nangesss.

Abah saya dan abah dia, satu tempat kerja. Eh. bukan dekat dengan kami tahu. abah kami jauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuh sana tuh. arab sana. nah! jadi nak feel feel rindu abah ni pun kitorang share. haha.

Pertengahan f3, senior asrama buat perubahan. asrama dirombak. jadi, eeh. macam takdir pulak kita sama dorm sama bilik. paling best awak katil atas kita katil bawah. mueheheheXD. Time tu, bahagia beb. Tak payah berlari pergi dorm awak kita makan sesama kat bilik. tak payah berlari nak pergi bilik balik sebab takut pintu dorm dah kunci. Masa tu, awak selalu tanya, "Jie, awak dah cop tandas? Awak dah cop wash?" Kalau kita cakap belum. mesti awak copkan :')) Takpun, bila habis kelas, kita penat-penat and risau sungguh bila line tandas penuh. tak sempat nak duduk, dah ada orang panggil. Turn tandas dah sampai. Awak. Terima kasih.

Bila f3, dia cakap, dia nak setadi jauh. dia nak duduk dengan femeli dekat arab. time tu. jiwa kosong. jiwa punah. jiwa hancus. jiwa kacau. jiwa rapuh. jiwa terluka. jiwa tertembak pakai sniper. 

Tapi. Ya. Orang kata, kalau sayang lepaskan. mueheheheXD 

Jadi lepas PMR, dia pun fly sana. ya. yang aku mampu pandang kapal terbang di langit. dengan harapan kita ada eye-contact masa tu.

Time parents dia ambil dia dekat depan dorm, semua menangis. eceh. tapi aku, yaaa! hati nak menangis. tapi batin jerit. "Kau takpayah gembeng!" And, I should be strong! Be strong!

Result PMR aakuu tak berapa bagus. Bila amikkan result dia, ya. sangat hebat. Tahniah :')) Masa tu, aku menangis. Benda bahagia macam ni, sepatutnya kita raikan sama-sama kan? Kita dah belajar sama-sama. Stay-up sama-sama. Tapi. Kita sorang. Awak takde.

Form4 sampailah form5. dua tahun terasa lain.

sangat sangat lain.

rasa kosong.

sahabat itu satu. kawan itu berjuta. satu tu, awak. awak yang jauh.

oh. benda yang paling rindu. Bila kita sakit time form3. kita tak boleh nak pakai ubat sorang-sorang. kadang-kadang rasa malu dan malas nak pakai. tapi..awak selalu ingatkan. setiap malam awak selalu cakap "Jie, dah pakai ubat?" Sebab tu, aku sayang kau sahabat. sebab tu. salah satu sebab aku sayang kau. Dan, awaklah yang pakaikan ubat. awak yang titikkan ubat dekat kita. Susah nak jumpa orang macam awak, amie.

Oh. awak dekat egypt sana, jaga diri elok elok eh. For your exam, hiyargh! Kita tahu awak boleh! Fighty!

walaupun kita dah berzaman tak jumpa, kita dekat kan? ;) hati kita dengan awak, DIA yang jaga. Kita dekatkan dengan doa. Kan? :')



throwbacks. I wish I could play again the year that we're together. Holding hand. When you become my nurse. I miss all the time wif you :'( 

Chenta no2. adek. adek yang tak sedar aku ni kakak. harhar.

Hana.

form4 baru nak rapat. walaupun dah kenal dari f1. KAN! harhar. 

bila kita dengan awak share benda yang, 'gile' benda yang 'takbetul' tapi itulah yang paling sweet. haha


muka time ni baru lepas nangis kot. haha

awak, sorry taw. kita tahu awak tak suka gambar nni, tapi kita mana ada gambar berdua kan! hahahaXD

awak, ingat tak dulu kita pernah gaduh? time tu rasa nak mati. haha! tapi, awak flykan surat dekat kita. serius. surat tu menyentapkan ego. merendahkan ego kita. kadang-kadang, bila sedih. aku baca surat kau weh!

Kita kongsi perasaan. haha!

                    

                        




share cerita. drama. ya. thanks k.

Eh Alia, Ingat tak surat ni? haha :'D 

Jangan ingat kita sudah cukup beriman selagi tidak diuji.
Jangan ingat kita sudah cukup bahagia selagi belum diuji.

Siapa kata, kami tak pernah bergaduh? Oh please deh. *mata di atas tangan di bahu* ha, jemah sorang ni. pfft.


eh. ni versi satu taw. kahkahkahXD. 

versi dua. insyaAllah nanti taw..

Oh. pasal tajuk tu? Kenapa jauh tapi dekat? harharhar. mereka dia sekarang dekat jordengg suda. jauh deh. nak ajak jenjalan pun guanne? ye dop? 

Tapi kita sentiasa dekat ;) tiada contact mata, kita boleh contact hati. Allah ada :D. Dia pemilik hati. Tentang hati ni, serahkan dekaat DIA okey :) Tahu doa rabithah kan? Haa, baca tu. mengadu pada DIA. sebut nama dalam doa. InsyaAllah, DIA pun rasa.

Moga Allah pelihara ukhwah kita :* Uhibbukifillah!


No comments:

Post a Comment