09 January 2013

Indonesia PART TWO!


Alhamdulillah, ayah and ibu spend time untuk anak-anak dia untuk bermain sakan. HAHA! BEST EVER PLACE TO PLAY! Kami sekeluarga ke Ancol [Dunia Fantasi] Jakarta. Dan kitorang main sakan tak ingat dunia. Pffftttt!



Bola Air. Time ni memang bertukar jadi kanak-kanak ribena. Demi kepuasan adik bongsu terchenta. Yelah, kakak dengan abang dia semua nya dapat main apa-apa game. Dia tak boleh, sebab pendek. ehmm. Bila masuk je dalam bola ni, aku and Luqman terus berguling-guling dalam tuh. Haha, si Iqbal "Jangaaann! Akkaaakk! Jangaaann! Amaaan! Jangaaann" Haha. Kasihan sungguh.



 Sesampainya dekat DUFAN ni, tibatiba nampak bangunan tinggi ni. Seriuss tinggi giloo. Konon laa, Man, naik jom. Haha. Perghh perghhh perghhh. Menggigil tak boleh tahan. Duduk. Pakai tali pinggang. Pinn Pinn Pinn. [Psyuhhhhh!!!] ceeh. Menjeriiiitt! Arggghhh! 


Yeaaahhh, kalau dekat taman permainan tak laju sangat. Naik niee, macam berterbangan di udara. Seronoookkk!!





 Apee ntah benda alah niee. Nampak dari jauh paling menyeramkan. Ok, try laa. walaupun ibu and ayah ragu-ragu nak bagi anak dia lagi2 aku nak main. Hmmpph. Ok, cool ajee naik dengan oman. Bila dekat atas tuuh, die pusing besi tuhh. Pffftttttt!! Tak tahann seeh. Besstt dia tahap gigaa! rawwk! Sekali dia golekkan kita, rasa time tuh, kalau tak pakai tali pinggang, Innalillah sahaja. Oleh kerana kami adik beeradik semua kecil, naik bendaalah ni..terapunngg. Sampai satu partt, aku pegang tangan oman takut dia jatuh. HAHAXD


Menggemukkan badan dekat Kampung Daun! Tempat makan yang paling uniikkk sekalii. Terletak di kaki bukit. 


Tempat makan dia macam nie. Macam bilik. Sampai satu part, supir kitorang tertidur. Then, bila nak panggil waiter, kitorang kena ketuk beduk. Pergh, unik.




Dan, kami banyak sanggat menggemukkan badan di Indonesia. =)

No comments:

Post a Comment