11 August 2012

Masjid Hidup?



Huhh, siapa kataa masjid 1 Ramadhan je full?! Ok, mula2 memang sangkanya macam tuu, tapi Alhamdulillah... Masjid PG tak :D (senyum nampak gigi)

"Akak, esok pagi ada qiam dekat masjid.. nak join tak?"

Kami gerak lambat sikit. ingatkan tak ramai orang.. setiba jee dekat masjid..."Eeeh! Asal banyak sangaat keretaa niiee?! Semuaa qiam kee? Ehh tak percayalaah! "
Hmmph, siapa kata masjid penuh bila 1 Ramadhan jee?

Masjid PG taak! Pukul 4.00 pagi parking masjid full! Masing2 sibuk date dengan Allah!-rasa cemburu dengan merekaa :3
Allahu Allah!

Dengan langkah malu-malu kucing ni..masuklah dalam masjid. Ya Allahh ramaaaainyaa! Alhamdulillah :) ada kanakkanak riang, ada pakcik makcik ada jugaak remaajaa!! Macam ni laah pilihan hati aku :P
Hak hak hak! Qiam lopong2 ada hati nak cari yang soleh? hmmph, cermin diri dulu laah!

hmmpph, adakah kerana Sultan datang?


Hmmph? Nak dikatakan, Sultan Johor datang berbuka. And solat terawih. Haha, time tulaah masjid nak cat barulaah, tanam pokok laah, kuatkan speaker laa. ok memang gelak. Tapi Alhamdulillah ada jugaa nak ubahkan sikit landscape masjid tuuh.

"Huuhh, hipokritnyaa! Hahaa". Bak kata Along:3

Tapi, its okay :) seronok masjid macam tu. Alhamdulillah :)

Ramadhan dah nak pergi?

Ok, JUJUR rasa sedih! Mengapa harus ada perpisahan! Betullah, ustazah Rashidah ceritaa...

"Ramadhan ni, macam keretapi. Hanya datang sekali setahun. Berhenti take a rest. Dia takkan tunggu penumpang SEMUA naik. Hanya yang Inginkan dan ada Keazaman. Dia akan tinggalkan orang yang leka....tak sedar keretapi dah sampai"

Finee. Ramadhan akan pergi. Counting day! Kenapa sekejap sangat lahaai! Tidaak! Ok Jihan, please redha!

Dengan harapan, Allah pertemukan kita dengan Ramadhan 2013. InshaAllah :)


03 August 2012

Ogos

K fine, dah masuk bulan Ogos.

That's mean?

3 bulan lagi nak ES PI EM [SPM]

>.<