20 May 2012

Selamat hari cikgu




Tanggal 16 MEI 2012 ni superb OsEM.

Guru-guru membawa pulang segunung hadiah.
Fuuh, syoknyaa!

Untuk guru-guru HIDAYAH yang super OSEM ..

terima kasih dah mendidik budak nakal nie.

Teringat time darjah 6 yang 'nakal' semacam. Langgar peraturan sekolah. Bawak hp, terpengaruh dengan rakan-rakan. Mula manja-manja nak berkawan dengan kaum lagi satu. Haissh, Astaghfirullah. Then, kene sound dengan Ustazah Zunaidah dalam kelas. Live kawan-kawan semua dengar. Ya Allah, malu sungguh! Taubat tak nak buat lagi! T I D A K A K A N M E L A K U K A N L A G I ! ! !

Lepas kejadian tu, cerai berai segala bagai! Saya lupakan dia. Alhamdulillah. mula fokus nak belajar. Ya Allah, kalau tidak kerana teguran ustazah Zunaidah yang pedas dan pedih macam kena sumbat dengan hempedu tu fuuuh. Takpe, biar sakit sekarang jangan sakit nanti.

"Fatin! Awak bawak handphone kee? Bagi ustazah! Kenapa awak bawak!"

"Fatin, siapa ****** awak dalam kelas ni?!"

Ustazaaaah, terima kasih banyak-banyak.

Biarpun benda tuuh dah berlalu 4 tahun lebih, dia tetap berdesing dekat telinga nieeh.

Sejak kes tuh, alhamdulillah. Masuk f1, nampak seorang hero yang baiklah kot. Konon nak bagi surat flying ape barang ntaah! Teringat apa yang dah berlaku darjah 6 dulu.

Ya Allah, berkatilaah guru-guru Hidayah yang superb OSEM!

No comments:

Post a Comment