22 December 2011

XPERT (B)





Wee, continue back.

There is my team.

JOHOR (A)

Continue dekat KAIS tu eh, abang tu kata... ada 3 benda yang must kita buat!

1. Salam
2. Sapa
3. Senyum

NGEEE~


Dan lagi 1, we mus collect rm200!!

So oleh kerana hari tu ialah FRIDAY, para lelaki diminta untuk solat jumaat. mereka diberi pilihan untuk . mereka pon pilih, *x ingat apa.

Destinasi kami di sekeliling KERAMAT. apekaah, rumah?


adeeh. Jenoh nak mengadap muka orang, dan tengok kawan2 merayu suruh beli barang2 kami. Takpleh, belajar.

Jumpa pelbagai manusia ni memang OSEM! saya sayang dengan mereka, ! Lagi2 ada yang donate!

Ingat lagi second customer kitorang,

Kami:Pak cik belilah~


Pak cik: Apa yang awak semua jual?

Kamie : Telekung, pop corn, pin comel, makanan,pak cik ada anak perempuan tak? Ha, kitorang ada jual pashminaa!

Pak Cik: Takpe2x, perempuan biar barang perempuan. Nak tengok makanan apa yang kamu jual.


Kami: Haa, pak cik bagi isteri pak cik hadiaah! Pak cik tengok ni, telekung asli dari Indonesia pak cik! Betul, tak tipu!

Pak cik tu diam. Mata dia melilau ke dalam beg jualan kitorang.

Pak Cik: Haaa, yang ni apa?


Kami: Ni biskut pak cik! Asli dari Australia. Ada kawan kitorang baru balik bercuti. Haa, pak cik tengok ni...ada gambar koalaa! Sedap pak cik, tak tipu

Pak cik : Ye ke? Ada tanda Halal tak?

Kami: ._. Time tu dah kelam kabut cari tanda Halal. Tuptup JUMPE! ALhamdulillah. Haaa, ni ada pak cik!

Pak Cik: Haa, berapa ringgt ni satu?



Kami :Masing-masing terdiam. Harga? first beli dah tak ingat berapa! so dengan logik akal yang bernas ni, kami pon cakap...

Pak Cik: Laaaa, harga pun tak tahu? Macam mana nak berniaga ni? Allaaah.

Kami: Eh tak pak cikk, ni RM4, betul.

.paid.



kesian dengan kaum adam kitorang. langsung tak da kerja. hailaaa,

Hinggalah, sampai satu rumah ni, lepas kami jual barang2 kami, kami promote dekat tuan rumah tu macam ni..

Kami: Haa, mak cik, kalau mak cik nak servis rumah pon boleh, basuh kereta ke...cuci lantai...

Mak cik: eh boleh ke?

Kami: Boleeh lah mak cik, tu kami ada yang lelaki.


Mak cik: Eh takpelaahh,

#kami fahaam. memang susah orang nak terima seseorang bekerja macam tu je. lebih2 lelaki.

Kami: Mak cik, tolonglaah *merayu tahap apa dah niee* Diorang dari tadi tak dapat satu apa pun kerja. Tolonglaah mak cik. Mak cik kan baik.

.mak cik tu pun kasi lelaki buat kerja. hamik kau. sekali kene keluarkan tanah dari pasu. tapi part ni memang terbaik sangaat kot. Nampak sungguh keringat mereka. bagus!


ni dia. berentap nak keluakan akar dari pasu nie. syabaas!


.PAID :).

ni la mak cik nya, kitorang dapat rambutaan!

dan juga rumah first dan terakhir banin -.-'

Kira2 duit, oh god, baru dapat RM155? cane nie? aduhh, jam pon dah nak pukul4! so kami ran n ran n ran!

dingdong

LRT!

LRT!


#dah tak rasa dah nikmat LRT tu sebab dah lari macam ape dah tadi.


jadi yang perempuan ni punyalaah semput nak naik tangga tu. kami dok lepak laah dekat eskeletor tuh. sampai atas, dah nampak budak laki dalam LRT. muka dah gelabah. melompat2 dalam LRT.

#kalau ingat muka diorang memang, HAHA, lawaak. ok diam.
Jadi ada banat tu, dia berlari dan lari nak masuk LRT.

GEDEBUK. APAKAAH ?

TERSEPIT DI PINTU LRT?

#terbaik! memang malu tahap gabaan seeeh dalam LRT tuh.
kesian banat tuh. =.~ dalam LRT tu memang, alahai ramai. 4 banat yang lain terus pergi dekat banat tuh. gelak.gelak.gelak.gelak.

ada yang tersenyum.
ada yang tersengeh.
ada yang geleng.

DAN ada yang berdiri melihat keadaan banat tadi. pergh, banat tu kata...dia rasa macam nak menangis.

Tettttt habis cerita pasal KAIS.

No comments:

Post a Comment