05 November 2011

Cinta




Weee, gambar apa tuhh? HAHAHA.
bismillah InshaAllah di pagi ni nak kongsikan perbualan dengan seorang alumnai.
Malam2 ni bincang pasal cinta syokkan :)

yang penting, TAK SALAH KITA NAK SUKA SESEORANG, SEBAB ITU ADALAH FITRAH DAN ANUGERAH TUHAN . yeeaaah, ALLAH hebatkan.

Tp sungguh kejam seseorang itu yang meletakkan cintanya ditempat yang salah. Ahhhh sangaaat kejam. That's why la ada masalah buang anak laa, zina laaa, ok perbualan kami diceritakan dengan masalah cinta. dan kakak ni balas



perasaan suka kat seseorg tu
FITRAH tau
mmg firah
sangat2 susah dibendung .
jie kira beruntung sbb masih dlm bumi hidayah .
  • kalau kat luar ni

  • bila dh suka kat sesrog je

  • mula lah


  • mtk no tel

  • contect2 ,

  • akak ada jgk terkena .

  • hampir mgalah

  • hmpir rasa nak couple

  • TAPI !

  • balik kepangkal jalan !

  • apa matlamat kita sbenrnya .

  • cinta ni SUCI .

  • tapi jgn kte cemari

  • ingt


  • SYAITAN suka mmpermainkan kita

  • dgn keindahan cinta .

  • setiap kali akak jatuh cinta

  • akak akan SOAL diri akak semula


  • '' cinta aku SEBAB apa.. ?''


  • -adakah sbb dia hensem ?


  • ''cinta aku UNTUK apa...?''



  • -adakah utk memiliki ?


  • ''cinta aku BERTERASKAN apa ...

    ?''


  • -adakah nafsu sbagai tunjaknye ?


  • setiap kali akak SOAL diri akak .


  • akak akan tanye lagi ..


  • '' BETUL KE AKU NAK DIA YANG

    BIMBING AKU ?''


  • '' tanggungjawab aku dgn keluarga kau dh sempurna ke belum ?'

    '

  • -sbgai anak

    -sbgai adik
  • -sbgai kakak


  • -sbagai sahabat


  • paling penting

  • -sebagai HAMBA ALLAH .


  • semua tu .

  • dah sempurna belum ?

  • kalau nak di ikotkan perkataan SEMPURNA

  • mmg slama2nya TAK AKAN SEMPURNALAH .

  • tp skurg2nya

  • adakah tnggungjawab tu dh bergerak .


  • setiap kali akk suka dkt seseorg

  • akak akan tnye lagi


  • '' KALAU DIA KAWIN DGN

    AKU.....''


  • kenapa akk fikir pasal kawin trus ?

  • kenapa akak tak fikir



  • ''KALAU DIA COUPLE DGN

    AKU....''


  • sbbnye .

  • akak tau .

  • COUPLE tak akan kekal lama . n


  • bagi akak


  • ''untuk apa KITA COUPLE ?! ...'


  • -adakah sbb utk MEMILIKI sahaja ?

  • akak pernah bertnya pada diri sndiri .

  • umur masih mentah


  • PANJANG PERJALANAN

    HIDUP.


chill:) Hebatkan. ana tanye lagi,
"Macam mana kalau die terus menganggu bayangan kita?!?"


  • gerkkan minda

  • utk mencari REDHA ALLAH dulu .

  • akak kadang2 CARI kat mana silap akak .

  • SEMUANYA AKAK DH TEMUKAN JAWAPAN

  • bila akak habis

  • sekolah !

  • ALLAH banyak menegur akak .

  • ALLAH berikan kesempatan utk akak belajar memahami ISI ALQURAN


  • ILMU AGAMA .

  • mmg slama ni di hidayah akak belajar tu

  • semua

  • tapi akak belajar sbb apa ?

  • sbb EXAM

  • sbb nak LULUS SPM .

  • bila habis sekolah !

  • ALLAH uji akak

  • dgn bermacam2 ujian

  • kemudian di situlah TITIK pemulaan akak


  • belajar

  • mendalami ilmu agama

  • akak mula SEDAR .

  • segala kesalahan akak

  • berpunca daripada MATA .

  • then MATA ADALAH salah satu PANAHAN iblis .



  • jge mata MAKA TERPELIHARA HATI

  • akak dulu DAH LALI DGR AYAT ni kat SMIH

  • aka tak pernah practikkan .

  • tapi .

  • bila SEKALI PRACTICKAN !

  • ALLAHUAKBAR !

  • mmg benar !

  • pelihara mata .

  • nescaya terpelihara hati

  • jie beruntung

  • proses tarbiyah masih berada di smih

  • akak ?

  • jie , kalau tau kisah hidup akak !

  • msty jie akan TERKEJUT .

  • akak .

  • malas nak cite .

  • sbb , bg akak .

  • biarlah ianya menjadi sejarah

  • untuk dilupakan , tidak sama sekali

  • sbb , bnda PAHIT tulah

  • yg bangkitkan akak

  • smpai skrg .

  • akak CARI tarbiyah tu jie

  • akak CARI akak BERUSAHA utk mencari .

  • kemudian akak jumpa lagi .

  • akak tnye soalan

  • ''aku masih muda , layakkah

    aku untuk dia ? ''


  • ''entah2 ALLAH dah berikan

    aku org lain ? '


  • ''apa perasaan aku nanti

    kalau dia KAWIN dgn org
    lain ? '''
  • ermm .

  • mcm tulah yg akak fikiran

  • namun

  • nak menyukai seseorg mmg tak salah

  • sbb itu adalah FITRAH

  • ALLAH yg selitkan perasaan tu dlm hati kita .

tak boleh nak dibuang

Konklusinya; kakak ni kata cara nak lupakan SI DIA senang je Baca quran. Istighfar. Ingat

Allah selalu. Selalu solat hajat.


I.Allah, DIA akan permudahkan

untuk segalanya :)


No comments:

Post a Comment