31 July 2011

Ramadhaaan!




Salam Alayk, Pejam celik. pejam celik. Ramadhan pun datang tanpa kita pandang pelik.

Haaa? ape seeh?

Antara kelebihannya ialaaah :)

1. Al-quran diturunkan.
Jadi, tilawah lah yeee. Dan dan dan dan, cuba kita try utk Ramadan kali ni kita khatamkan smpi Juz 30. nak ?! Kalau thun lepas x dapat, tak peee, don't cry. Do the best for this year :)





2. Malam Lailatulqadar
Ok, Kali ni.. cuba try dptkan Malam yang cuuuukup special nih yeah?
Memanglah susah. Tapi kita boleh cubakan? Allah tu dekaaaar sangat dengan kita ;)


3. Solat Terawih mari!
Haaah, kalau tengah solat tu pulaak, janganlah dok fikir pasal lepas ni nak buat apa. Pak we aku tengah buat apa eh zaman sekarang kan panggil balak?! Nampak sangat aku ni kuno. Perut lapar lah. Itulah inilah. Cuba kita cari fokusnya ok?! :)

4.Sedekah :)
Tak de duit? Macam mana nak sedekah ni??!
Jangan risau, anda sudah diberi pinjaman dari Allah.

Apa dia?

SENYUM :)

No comments:

Post a Comment