23 July 2011

It's all in your mind!

Salam. Hari ni ana rasa kuat sedikit berbanding hari sebelum ni. Pehh, dasat sungguh ana rasa down. Ya Rabbi, dunia sekarang , hai..

Takpe,Jie sabar dan terus tabah. Time first2 kena dengan mereka tu, pergh rasa x bernyawa. cukuplah air mata darah yg keluar pun aku tahu aku takkan berjaya. Hurmmm,

Hanya yang merasai akan mengerti.

Itulah, ada yang berjaya faham. Ada yang tak.
'maaflah korang, ana x berjaya nak faham apa yang jadi kat korang'
Takpe2x. memang tak perlu faham.

Masih ana ingat dalam tangisan tu, dan dalam keadaan tiada yang faham, sorang yang sangat mengerti berbisik dalam keadaan airmatanya terus tumpah.
'Takpe jie, cukuplah hanya kita yang mengerti'
SUBHANALLAH!

Takpe, tetapi apa gunanya kita duduk di bawah satu Batch, bak kata orang 'kita sama2 kuat, kita sama2 jatuh, kita sama2 berdiri! Yeaaaah kita hebaaat!'ana tak menafikan bende tuh. semua orang kata batch dia kuat. Tapi mcam mana, ada orang dlm batch kita sedikit demi sedikit mnghakis diri kita?

Takpelah, just doakan sesama kita agar terus kuat kan?

*Takde kene mengena pun :)
Actually nak ceritakan hari ni ada ceramah kerjaya dekat sekolah. penyampaian dari Cik Nor Hisham

Oh, best sungguh!

'It's all in your mind!' Dasaaat. Dia cakap macam tu, terus yang negetif blah dari otak ni. Positif yang datang.
Mekaseh, Cik Nor Hisham!

No comments:

Post a Comment