26 July 2011

Hamzah Asadullah

Bismillah, dan salam alayk. I.Allah post ana kali ini ialah berkisarkan seorang tokoh hidup ana. *Ape seeeh, tokoh sendiri pun nak bagitahu semua orang,?

Abaikan____
Ok, Hamzah ialah seorang pahlawan yang sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat hebat hebat hebat hebat hebat ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Ahh, beliau syahid ketika Perang Uhud. Iaitu perang yang nampak sangat perpecahan umat Islam. Takpe. +Sebaik-baik guru adalah pengalaman+

So, daripada situ, Hamzah telah syahid angkara ditombak oleh hamba Hendon. Hendon ialah isteri kepadaaaa (entah). Hamzah telah membunuh suami si Hendon ni. Nah,Hendon kata dekat hamba dia, kalau dapat bunuh Hamzah dan ambil jantung dan hatinya, si hamba ni akan dibebaskan.

Hamzah juga merupakan pak cik kepada nabi. Juga perisai kepada nabi. Hamzahlah yang akan menjadi penghulu di syurga kelak. I.Allah.

Hamzah tengah perang dan perang, si hamba ni pun tombak beliau dari belakang. Ah, sungguh tidak gune! Hamzah pon rebah, pada masa yang sama nabi juga pengsan akibat dihempap dengan batu. Dan disitu juga orang kafir Quraisy menyampaikan propaganda bahawa Nabi sudahpun wafat. Mereka sungguh tidak guna.

Nabi rupa2nya pengsan sahaja. Gigi nabi pataaah! Dan ada satu sudut di bukit Uhud juga tumpahnya darah nabi. Kalau sesiapa yang buat umrah/ziarah/Haji dan kalau pergi ke bukit Uhud, tempat darah nabi tu berbau tersangaaaaaat harum dan wangi ! HWAA. Tapi malangnya, time ana pergi sana, dia tak kasi masuk sebab takut orang puja memuja.

Sekian itu sahaja tentang tokoh yang sangat ana sanjung. Hamzah Asadullah.


No comments:

Post a Comment