17 September 2009

iLaL Liqa' ya ramadhan AHlan wasaHLan syawal..

tik tok..
masa berlalu..
antara suka dan duke..
nak raya..tapi nak ramadhan gak..
atoh..yeyeye..dah cuti skul..'
ayah pulak..pulang..huhu..untuk menyambut ramadhan dan raya bersama..tapi...x seronok yang dijangkakan..ayah,ibu,oman n iqbal balek kmpong..ala biasa la rindu..balik jer..sume demam..berak2..muntah2..kesian..seminggu luqman x sekolah..suke latu..
wat everla..
mlm nie balik..perabot sume da beli baru..baju raya dah masukkan dalam beg mercun dah ader dalam kerete..ok..rasenyer sume dah siap..
atoh!!Qalesya!!atoh..x perla..
ish aper nie...

rasenyer dah sebulan kiter puasa..cukup ker amalan kiter di bulan puasa???
semoga kita berjumpa lagi pada ramadhan akan datang insyallah..


dan..
tidak lama lagi..SYAWAL!!!..
adeh..
sahabat semua..anadaiku tersilap kata maafkan daku..athif n Thiqah....bestfriend forever...sori yer sahabat!!!

10 September 2009

Saksi>hayati bersama nasyid ini!



Saksi
Album : 1418-1428H
Munsyid : Rabbani (feat Mawi)
http://liriknasyid.com


Saat dan waktu semasa hidupmu
Apa yang dilaku, apa amalanmu
Jangan kita lupa Dia ketahui-Nya
Jangan kita leka segala dihidu-Nya

Dunia sementara sandiwara semata
Kembali pada-Nya akhirat di sisi-Nya
Hidup penuh dosa tiada pasti nilainya
Syurga dan neraka kan kita terimanya

Tangan berkata apa dilakunya
Kaki bicara ke mana yang melangkah
Mata bersuara apa pandangannya
Telinga bercerita apa yang didengar

Tiba nanti masa
Mulut tak dibuka
Tiada berkata
Banyak kan mendengar
Mampu bersuara
Saksi berbicara
Amalan semata

Sujudlah kepada-Nya
Ampun segala dosa
Tiada yang berkuasa
Hanya Maha Esa
Mohon iman bertakhta
Di hati dan di jiwa
Hindar segala siksa
Saat amalanmu ditanya

Papa Pulang!!Ye Ye!!

salam..
hua!!seronok sangat papa dah pulang ier..
gedik..
ayah dah balik!!!ayah dah balik!!!
semua kelengkapan rumah akan diperbaiki..
dapat abaya!!!hure!!
ala..
akq tak kesah sangat nak aper tapi yang penting ayah selamat pulang..
tadi pukul enam setengah petang kitorang amik ayah dekat airport senai..
pastu..
buker tempat yang palin special sangat!!!
DALAM KETER!!!
yeye..
jangan gelakkan..
best tau ..
cube la para pembaca sume buke dalam kerete dengan family..
begitu indah sekali!!

09 September 2009

Ku Sedar

Bismillahirrahmanirrahim......
salamualaik....

"Ya Allah,ampunkanlah segala dosa-dosa hamba,yang telah hamba lakukan di dunia ini Ya Allah,andai aku penah mengguriskan hati orang di sekelilingku,maafkanlah aku Ya Allah.Hanya kepada-Mu aku bermohon,sesungguhnya Engkau lah yang maha pengampun lagi maha penyayang"....Amin....

Ana sedar yang ana dah banyak lukakan hati orang ramai..whatever la....tapi yang penting ku salah melihat....aperlah ana ni!!

Athif dan Thiqah adalah satu,Tajarrud dan Islah adalah satu,dan satu tambah satu definisinya satu komuniti,satu jiwa,satu perpaduan,satu persamaan dan satu BATCH....

Maafkan ana...puase nie...ntahlah dieterima ataupun tidak???Ku Sedar....Ku Sedar....Ku Sedar!!!

*Masha Allah....kalo tidak kerana sahabat....agak-agaknyer siapalah yang selalu nak menegur segala kesalahan ku....terimah kasih banyak sahabatku!!.

04 September 2009

Tag!!

ini tag dari amie my best friend!

~bekas kekasih saya adalah

+ rahsia!!
~saya sedang mendengar
+ lagu All-One:Bilal Bin Rabah!! Baek punya!!!
~mungkin saya patut
+ tidur..0_o
~saya suka
+Baca novel..?
~sahabat sahabat baik saya ialah
+ -NAAK-<<find her>>
~saya tak faham
+Apa..di mana ..adkah..
~saya kehilangan
+ hamster...
~ramai yang kata
+Malam Badar!! pergi x??
~makna nama saya
+ _ _ _ _ _ _/_ _ _ _/_ _ _ _ mie DR.fadzilah kamsah yg gitau maksud nie..
~cinta itu adalah
+ Cinta kepada seseorang yang menyerahkan diri sepenuhnya kepada tuhan..
~di suatu tempat seseorang sedang
+ zzzz...tid0
~saya akan cuba
+ jangan ngumpat! Save your eyes and hijab!!
~ayat 'selamanya' membawa maksud
+ bebiler
~bila saya terjaga dari tidur
+ keruk kepala..^_^
~saya meluat bila
+ dengar bender bising
~pesta @ parti adalah
+ mengelakkan boring lebih2 lagi iftar
~haiwan yang paling comel pernah saya temui
+ mowi..dah takder..huhu..
~peringkat umur yang paling menyeronokkan
+ Befday..!!
~hari ini
+ buat bising dalam kelas! syu!!
~malam ini saya akan
+ layan nasyid..
~esok saya akan
+ ready gie skul!!persiapan malam badar
~saya betulbetul inginkan
+get in Universiti Al-Azhar
~ketika saya lihat wajah saya di cermin pagi ni
+ aku hanya hamba yang hina
~pusat membelibelah@arked permainan.
+ fun fair!!
~tak best
+ time kene mrh..huhu
~makanan barat@jepun
+ traditional jer..
~bilik yang terang@gelap.
+ ntah??
~makanan segera adalah
+ buat badan gemO0k..
~ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang
+ bye amie!!!(pulang dari sekolah)
~.siapa yang anda mahu tag
+ saat yg dinanti2 ... dgr sini kamu2 sekalian...
-Amirah
-Safiyah..
-Amane

Adeh.

salam.
hari ini merdeka.
tiada sambutan.
mengapa.
=puasa..
puasa bukanlah penghalang untuk kita berpatriotik.
hari ini Jumaat.
MDP.
K.humaira' takde..
+ ngan k.ili.
wa! seronok!
nak tahu x panggilan kitorg dalam MDP???
mcm family..
k.long
k.ngah
k.cik
k.ude
n.
adik.
cuberlah teka ana yg maner??
hua2x..
01/12/95..
mestilah adik..!!