20 August 2009

Ramadhan here i come..


wa..x sabar nak puasa..
sabtu nie...huhuhu..
ya allah hambamu ini berazam untuk membuat yang terbaik pada bulan ramadhan ini khas untuk beribadah padamu..


hhahaha...puasa..here i come..
ha!!berdasarkan gambar tu sembahyang jangan maen-maen k..
tgok tu..yg pki baju biru..saper??perghhh..khusyuk..
k lah dah mm nie assalamualikum..

09 August 2009

What are you doing??

Sekolah..Close..
ini..logo nie..ana amik dari blog amirah..n dier amik logo nie dari sorg banin..
n...wat are you doing in this holiday..??

Nothing to say..
nothing coz..m..ibu kerja so..x kan nak kuar kot kan..
malam Selasa ngan Rabu plak..ader tusyen...mujur ader amie..dier la peneman daku di tusyen..
argh!!!QTH lom siap...
adeh!!..
nothing la nak cakap..oh luper..
abang ana ..tu ha..dier x dtg sekolah..huh..pasal aper ek..
dEmam la...tgh musim nie...ish mulut nie..lastik karang..
dier x sekolah sammmpai harie..khamis..
oh..Selasa tu amie datang umah ana tengok cerita..Power Kids..
eh..jgn pikir cerita kartun..
sedeyy sgt...satu pengorbanan..yang mendalam..
alah malz nak citer..
ok next..
huahuahua..
kalau anda lihat di blog batch..em...ana ader post something...iaitu..
Al-fatihah..
baiklah..korang yang dah bacer post tu mesti..bengang kan???kan.kan.kan.kan..
baiklah kat sini nak citer kan lebih sikit..
kejadian ini berlaku pada hari jumaat..
dimana..ibu ku..pergi kerja..n tetiba adik aku yang iqbal gie kejot aku..dahlah tengah sedap tido..
eh..
dier suruh aku layan dier kan..tengok tv la..
tetiba aku terpaksa melayang mata..
aku pon masok bilek...zzzzz..
dan pada pukul..8:55..hihi..pukul 9 dah kira lewat tu..
terdengar satu ceramahla dari bibik..HAMSTER!!HAMSTER!!adeh..pahal lak orang tue nie..ish x baek nyer..
aku keluar jer..adu..sakit mate memandang habis rumah dier terbalik...ader seuntai usus..er..geli..
pastu lepas da kemas semua tu..semua monyok..aku yang happy..nge.ngee.
udah tidak perlu jaga..bau juga dah x de..
esoknya..pergi jusco..beli barang..shopping..ala perempuan saper tak kenal..
aku nak lie jacket..t-shirt..ha!buku..kertas ajang..QTH..ala!!!
dkt sana first time aku pergi jusco dari kol 12..sammmpai 7 ptg..
eh!!remembered ohfsolat!!
time aku gie kedai jam..adeh..nampak la..tuh..saper abg Fatina..
F2..dier yg nmpk aku..ish pastu jumpa banin batch 9..adeh..
huh..balik umah semuannyer menghitung jumlah..
tu jer..bye!! nak ngok citer hantu..12:30..
ngee.ngee,

03 August 2009

H1N1>SEKOLAH TUTUP

Berdasarkan tajuk yang diberikan..
nampaknya sekolah ku telah menetapkan keputusan untuk menutup sekolah..
agak sedih dan agak gembira..
ramai sangat yang demam kat sekolah..
pagi tu..ustazah bagi pengumuman saper yang demam,batuk dan selsema balik umah sekarang jugak..
ustazah kater 200 orang kena balik..Ya Allah selamatkan lah sahabatku..
pastu diberi pengumuman balik kol 2:30 kan...macam satu sekolah terdengar sorakan dari para pelajar ..yelah saper x nak balik awal kan...
pengumuman kedua nyer..
semua pelajar mulai esok sekolah alan ditutup selama seminggu..
argh!!!jeritan yang lebih kuat..
aper lah maksudnyer..
gembira @sedih..
erm..tapi..
time hari khamis ari tu kelas kitorg 14 orang jer datang???
wat!!camaner nak belajar ..so kitorang pon enjoy..
itu jer tapi..
H1N1 ini adakah salah satu tentera dari Allah..tentera bala??
Mari bersama kite muhasabbah diri kita..
ingatlah.."tanda2 kiamat kecil ialah..SELSEMA SATU DUNIA"u.Norhayati..
jadi fikirlah..
H1N1 ini bukanlah satu permainan yang untuk kita gelakkan..
sekian wassalam..

01 August 2009

Happy Birthday Ayah..

salam,,TANGGAL 1 0G0S..wat the secret of this time??
agak sedey sikit la..
kerana apa???adeh..
perit woo!!


segala penat lelahmu akan ku balas dengan sebuah kejayaan ..
ayah x de kat cc..
selamat hari jadi ayah..
doakan kejayaan akq di dunia dan akhirat..


ayah lah yang ayah yang terbaik yang pernah akq jumpa(yela lagipun ader 1 ayah jer..hihihi)
photo_missayah95
ar..miss la ngan ayah..
raya balik tau..banyak nak citer..
em..befday ayah kat umah nie sunyi jer x de..la suara yang kuat berleter..
tegur dah solat belum..
"mentenet ayah"
wa..kitorg nie tak reti nak baut camtu..
tp..hadiah hari bapa ngan befday sama eh yah..hihihhi..
tp akq tau ayah x nak semua hadiah tu
tapi ayah nak hadiah yang tulus dari seorang puteri yang berupakan kejayaan di dunia dan akhirat...
akq dah buat yang terbaik untuk ayah..tapi..alhamdulillah ..akq rase macam first time pulak dapat cam tu..
tapi akq akan try buat ayah happy..hah luper..
em..x yahlah tunggu ayah balik..ingatkan tau..nak citer pasal H1N1..
yang semakin menular kat sekolah akq skg nie..


ayahlah ayah yang terhappy..moga tiada yang dirahsiakan di sebalik senyuman ayahtu..