31 January 2009

JUALAN!!!AND MALAM SEBELUM JUALAN

huhuhuhu assalamualaikum???mu pekabo sumenyer....ni byk nak citer wa!!!best sangat malam sabtu ari tu aku and najwa tido umah mirah...ala bkn sesaje jek...kitorang ade bende yang nak buat secara berkumpulan...iaitu......ala urusan kelab....sampai kat umah dier buat keje la gi kedai ...gunting-gunting,menampal,menebok,mengikat,ala memacam lagi..aku cadang nak wat gule kapas pastu kecikkan dier ala mcm kiter belah 4 and cocok kat lidi and ggulong...skali gi kedai takde sob2x takpe lah ...antara barang yang kami beli ialah...
  1. manila kad
  2. tepung brownies
  3. reben
  4. gule(sebagai ganti gule kapas)
  5. roti

tu je tapi duit kelab rm30 tu abes...tepung nak wat ape???ni la yang nak citer sangat ....

kami bertiga nie kecoh sesangat kat umah mirah tu ader aku najwa and mira jek family dier yang lain kat arab alo jgn risau umah nenek dier ader....mkn kat umah nenek dier....time nak gi makan tu ader la bajak...ala aku ni tak tkut pon ngah bajak sbb wat pe nak tkot....tapi bile perhatikan btol2x....mcm tentera israel nak hancurkan jiran kita...ya allah selamatkan kami ya allah dan juge saudara kami..

"allahumman surni ikhwanina minal mujahidina fi falastin3x"

kalau nak tau kami wat kek!!!kek coklat wa time buat tu macam umah anak dara kecohhh sangat ye la orang takot nak wat kek pas2 nak jual....kene wat lok2x sementara menunggu kek masak...kitorang guntig2x....tapi tak tekon hidung ni selalu terbau...ya allah serius aku kater mmg sedap!!!gambo dier nanti eh....sbb gambo dier kat najwa....

k lah salam....

jgn minom bahayerrr

plis 4wrd msg nie..kpd ank2,shbt hndai. skang kristian sdg aktif d srmbn n selangor.Kian pesat k ngeri lain..1900 org paderi melayu yg tiba dr sgpore brda d sini.Hati2 dgn air:
1)AL-BARAMKAH
2)AL-MANSORI
3)AL-BISTARIA
4)AL-MANSUR
5)AL-MUBARAKH
6)AL-BARAKAH
7)AL-BESTARI
air trsbut tlh dtmbh dgn holywater.Tlg sbrknye kpd sume org islam n shbt2.Air ni blh mengakibatkan lidah keras@ kelu utk mnyebut kalimah ALLAh @ SHAHADAH. -info dr ustz Al Khairudi

signs of qayamat

SIGNS OF QAYAMAT آيات قرب القيامة ط *Why is it so hard to tell the truth but yet so easy to tell a lie? ط *Why are we so sleepy (نعسان)in mosque but right when the prayer is over, we suddenly wake up? ط *Why is it so hard to talk about Allah but yet so easy to talk about nasty stuff(الفواحش)? ط *Why is it so boring (ممل)to look at a Islamic Article but yet so easy to look at a nasty one(فاحش)? ط *Why is it so easy to delete a Godly e-mail but yet we forward all of the nasty ones? Ø *Why the mosques are's getting smaller, but yet the dance clubs are getting larger? Do you give up? Think about it .... Are you going to forward this, or delete it Just remember-Allah is watching us

17 January 2009

syabab zaman kite!!!

BACA TAU!!!!!!! Jangan Memain Bacalah! Bagi sesiapa yang punya anak remaja atau saudara mara remaja berhati-hati! Pupuk & didiklah pengajaran Islam dari kecil lagi...... Dua orang pelajar telah menemui maut ketika kemalangan jalanraya antara motosikal dan kereta. Setelah jenazah diuruskan, didapati salah satu dari jenazah telah merayau merata-rata, mengetuk pintu rumah dan lain-lain. Apabila ditanya kepada pihak hospital yang menguruskan jenazah berkenaan, kakitangan terlibat telah memaklumkan bahawa salah seorang dari mayat yang diuruskan terpaksa dibuang kukunya kerana ada cutex dan dicukur kepalanya kerana rambutnya telah diwarnakan. Pelbagai cara dilakukan untuk memastikan 'roh" tersebut tidak merayau, namun gagal. Ditanya pula pada kawan-kawan simati, dimaklumkan bahawa di dua bahagian badan simati ada terdapat tatoo, namun tidak diketahui apa yang dilukiskan. Setelah beberapa lama, dan mungkin penyelesaian terakhir, jenazah simati telah dipindahkan ke kubur Kristian. Selepas itu, rohnya tidak merayau lagi.... Pengajaran:- Berkemungkinan tatoo yang terdapat pada simati berlambangkan salib dan simati sebenarnya adalah seorang kristian, walau pada zahirnya berpakaian dan berkelakuan sebagai seorang Islam. Simati tersebut adalah pelajar sekolah yang berusia 16 tahun. Kisah kedua Si A adalah seorang pelajar yang sering gagal dalam peperiksaan. Beberapa kali beliau menduduki peperiksaan PMR tetapi dia gagal. Satu hari, dihadapan kawan-kawan beliau telah berkata, kalaulah aku lulus PMR kali ini, aku akan masuk kristian. Ditakdirkan Allah, beliau telah lulus dan kemudiannya meninggal dunia kerana kemalangan. Mayatnya diuruskan sebagai seorang Islam mengikut kebiasaanya dan di kebumikan berdekatan dengan masjid. Selepas beberapa ketika, imam masjid mendengar suara menangis dari kubur simati. Ditanya pada ahli keluarganya, dimaklumkan bahawa simati adalah seorang budak yang baik...namun dari kubur berkenaan terdengar tangisan yang berterusan. Setelah ditanya dan diperiksa barulah dimaklumkan mengenai nazar simati....dan mayatnya pun dipindahkan ke kubur Kristian. Barulah tiada tangisan kedengaran.. .... Inilah keadaan yang berlaku sekarang.... oleh itu ambil tahulah akan aktiviti anak-anak, adik-adik kita...kerana dakyah kristian amat halus dan ada di mana-mana... tanpa disedari. Baru-baru ini, telah dimaklumkan bahawa satu kontena bible dalam bahasa melayu telah sampai di Port Klang. Walaupun dibantah kemasukannya, ianya telah dimaklumkan bahawa ia telah diimport secara sah oleh salah sebuah pertubuhan Kristian yang berdaftar... . Samada benar atau tidak, saya juga dimaklumkan bahawa di Subang Jaya, bible telah diedarkan kepada pelajar-pelajar sekolah... ingatlah negara barat sentiasa berusaha ingin memusnahkan org islam ingat tak nama Ibnufirnas......org yg pertama membuat tekonologi terbang namu pada satu ketika beliau terbang dan terjatuh...dan beliau lumpuh maka terbantutlah niatnya.......sehingga ia meninggal dunia segala maklumat atau data disimpan dgn sempurna....namun dan pada masa penyebaran islam......seorang rakyat eropah telah mencuri kertas kerja, rasia, teknik dan ape jua data2 dan maklumat itu ke negara barat dan sekarang dikatakan negarat barat yg pertama cipta kenderaan yg mampu terbang sebenarnya negara barat telah GAGAL untuk membutikan agamanya lebih bail dari islam taurat, zabur, injil dan quran...... taurat, zabur dan ijiil hanya selembar kertas manakala Alquran sebuah kitab suci sesuci kata2 Allah.... Wallahu'alam. .... " wahai tuhan ku, aku tak layak kesyurgamu ...namun tak pula aku sanggup keNerakamu.. ......., kami lah hamba yang mengharap belas darimu ........, Ya Allah jadikan lah kami hamba2 mu yang bertaqwa.... .., ampunkan dosa2 kami, kedua ibubapa kami, dosa semua umat2 islam yang masih hidup mahupun yang telah meninggal dunia, Cukup lah Allah bagi ku, tiada Tuhan melainkan Allah, hanya kepadaNYA aku bertawakkal dan Allah lah yang memiliki

16 January 2009

dah boikot sume ke???

Dah boikot produk2 Israel & Amerika? Nak boikot semua ke? Kalau boleh semua la tapi kalau tak boleh, ada pakar dah jalankan kajian dan buat kesimpulan di bawah mengikut priority saham syarikat mana yg jelas byk menyumbang dan bersimpati dengan Israel, kesimpulannya spt di bawah: Priority 1: Mesti boikot, jangan sentuh: Syarikat yang jelas sokong/menyumbang kepada Israel: Mcdonalds, Starbucks, Coca cola Priority 2: Kalau boleh boikot juga, syarikat yang melabur di Israel: Nestle, Nokia, Priority 3: Buy American Last: Semua syarikat Amerika yang lain. Tak boleh jugak? Ermm.. Tolong sebarkan pon ok la..


UCAPAN PALESTIN KPD KITA: Jikalau kami gugur syahid, dan anda sekelian terus diam membisu dan hanya menyaksikan sahaja, nantikan hari pembalasan. Kami akan tuntut dari Allah di atas kelembapan anda semua. Kami tidak akan redha terhadap kelesuan dan kebisuan anda semua. Kami tidak akan memaafkannya..Doa orang yang teraniaya amat makbul "Ya Allah!! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah....... .. turunkan lah bantuan mu kali ini kepada orang orang Islam di GAZA, hancurkanlah rejim zionis..amin. .. Assalamu'alaikum, Please don't break or putuskan mail ni...keep on fowarding to ur frnds.